Ny kontrakt til 600 millioner til Vard Brevik

norbrandsb2016Nyheter

Vi gratulerer Vard med ny kontrakt om bygging av to avanserte og miljøvennlige ferger som skal bygges på Vards verft i Brevik.

Torghatten Nord har inngått kontrakter med VARD om bygging av fergene, som har norsk design, og skal leveres fra Vard Brevik i 2018. Kontraktsverdien er på ca. 600 millioner kroner.

– Vi gleder oss over å ha kommet i mål med avtale om levering av to store og teknologisk avanserte ferger for levering fra VARD i Norge. Konseptet på de nye fergene er utviklet av Multi Maritime og Torghatten Nord, og er tilpasset behovene og kravspesifikasjonen for fergesambandet Halhjem – Sandvikvåg på E – 39 i Hordaland, sier administrerende direktør i Torghatten Nord, Torkild Torkildsen.

Selskapet inngikk nylig kontrakt for drift av fergesambandet med Statens Vegvesen, Region Vest, for en periode på 8 år med påfølgende opsjoner på 5 x 1 år.

– Det er lagt ned en stor innsats i å utvikle en type fartøy som vil møte fremtidens krav til energieffektivitet og lavutslipps-teknologi. Fergene vil få installert et gasselektrisk hybrid fremdriftsanlegg med batterier som gjør at forbruk og utslipp fra gassmotorene reduseres. Batteripakken arrangeres som plug-in med lading av strøm fra land, sier Torkildsen. Det er lagt stor vekt på høy sikkerhet og gode sjø- og manøvrerings-egenskaper. Fergene vil bli bygget med et romslig bildekk med plass for 180 personbiler på hoveddekk. Fartøyene vil få en største lengde på 130 meter, en bredde på 20,7 meter og vil operere med en hastighet på ca. 18 knop.

I konseptutviklingen er det lagt stor vekt på god reisekomfort for inntil 550 passasjerer med kafeteria og salongløsning med 360 graders flott utsikt til norsk natur. Høy prioritet er også lagt på redusert støynivå om bord så vel som for de nære omgivelsene i området fartøyene skal operere. Fergene leveres fra Vard Brevik i 3. og 4. kvartal 2018.

Fartøyene er designet av Multi Maritime AS i Førde som er en ledende aktør innen fergedesign i Norge. Fergene har fått benevnelsen MM 125 FD LNG og viderefører Multi Maritime sin optimalisering av miljøeffektive fartøysdesign for norsk innenriks fergedrift. I Torghatten konsernet er det nå et betydelig antall ferger med Multi Maritime design i drift og i bestilling for levering de nærmeste årene.